Tuesday, February 24, 2009

aku kena lagi...

adoi..migrain aku kejap..bile tgk2 respon dr kwn2 pasal isu sebelum ni mcm aku salah sgt2..aku terfikir benda ni sepatutnye x lah besar mane tp mcm dah besar sgt..aku tetap rase aku x lah hundred percent salah sbb aku cuba nak bagitau dan update life aku di blog aku dgn menggunakan koleksi peribadi aku..dan satu kesalahan aku bile aku x dpt keizinan dr tuan punye badan..dan disebabkan tu aku dituding jari kerana mendatangkan kemudaratan kpd tuan punye bdn..dan pd aku kpd kwn2 dia yg baru tau x leh nak salahkan kwn aku nape dia x jemput pada saat pertunangn tu may be kwn aku tu nak jemput bile hari yg lebih besar nnt..mcm korang2 yg lain may be pernah mcm tu kan..bertunang x habaq tp bile hari yg lebih besar baru nak habaq..bile tau melalui saluran yg lain tentang hari yg tu boleh kan same2 brdoa semoga berpanjangan dan diselitkan kan ucapan tahniah..entahlah..skrg ni aku pun x pasti aku nak buat mcm mane..sbb pd aku perkara yg simple ni aku sampai melihat kwn aku sebelum ni mcm dah lain corakknye meyebabkan kepala aku brtmbh migrain...tulah kawan..kerana kwn kite adelah manusia..dan selagi kite bergelar manusia kite dianggap unik..kerana kite ade mcm2 rase dan sikap yg x semestinye same dr mase ke semase...
tiba2 aku teringat kak ziah pernah candid gmbr aku tdo kat ofis pastu dia tempek kat blog dia..mmg malu lah aku tp x delah sampai aku sanggup nak minta kak ziah delete sbb pd aku tu hak dia..mcm mawi ckp..dia sentiasa memaafkan org sebelum dia tdo..ckp lah ape org nak ckp..bile org penat dia akan berhenti ckp..tu hak org nak brckp pasal dia..tu mawi...aku????
hehehe..aku tetap nak jadi mcm aku..ade aku kisah???nguah3..hehehe tp aku ni jiwa seni..selalu tersentuh..mcm mane tu..uwaaa....apepun tetap kawan kan???

5 comments:

suee said...

pelik tul la citer nih, pd sue ni benda kecik tp jd besar lak, aik btunang pun taknk bg org tau(sok kawin jgn bg org tau!)..klu la pd sue, erti kwn adalah sorg kwn akan jaga ati kwn dia wpun benda tu dia taksuka ...tp akan tegur ngn cara halus utk wat kwn dia takterasa.-enjoy your life-

zieah said...

betul3... kak ziah siap amik gambo ko tido lagi.. ko tak marah pun.. g pun gambo kawan ko tu santek wat.. tapi.. kenape??? gaya cam iklan tu...

dibiuscinta said...

tu hak org la su kalo die taknak gtau kat org lain life die..tp salah kawan nora gak..die tak gtau pun kat nora jgn heboh2..so mksudnye bukan slh nora pun..lain la kalo membe nora da gtau tp nora 'ter'heboh gak..huhuhu...membe nora lak tension bile ada membe die yg lain ckp tak jemput tunang..pelis la wei..tunang nak kene jemput sume org ke..mcm kenduri kawen la plak..tp mungkin kwn die sesaje ckp tp kawan nora yg ter'emo' lebih dan salah kan nora..pape pun berdamai je la..lupekan sume k..kwn tpt kwn..tak perlu tukar status musuh k..atau masih kawan tp dihati ada 'sakit' lagi..alamak bersyarah sudah..

suri said...

adushhh kwn2 ku tersayang...plzzz...forgive to each other..we love our relations right?..sbbkan sayang la kite jadi mcm ni..klu x sayang,da lame lantak bla la..x amik port lg..bab aku & kwn2 lain,mmg x salah kan ko..malah very hepi u share all those picture with us..seronok sgt..klu bkn sbb ko,aku x dpt tgk mia tunang & yg penting rupe cupcake aku da smpi melaka..ko jgnla sukzon ngan aku & dila..kitorg mmg xde sebelah sape2..nk baikkan korg lagi ade la..sedih tau mcm ni...aku rasa benda ni akan jadi baik bile kite sume berjumpa besemuka nnt..InsyaAllah..mmg sumenye ketentuan Allah..kite hanye merancang..betulkan Nora?? termasuk ape jadi skrg..sumenye dugaan utk menguji hubungan sesama kita..syaitan tu mmg akan simbah minyak je kat hati2 yang membara..byk2 istigfar..insyaAllah sume akan aman..
..peace no war..

suri said...

eh,baru aku ingat..ko tunang lg best ek...sempoiii...